Zomerse streken

4 april – 30 augustus 2020

Of 2020 ons weer zo’n warme zomer brengt zal moeten blijken. Maar binnen de muren van Stadsmuseum Harderwijk schijnt van begin april tot eind augustus gegarandeerd de zon!
Op de tentoonstelling Zomerse streken geven 16 Nederlandse kunstenaars hún visie op de zomer.

Grazende koeien onder witte stapelwolkjes, velden met bloemen zover het oog reikt, afgeladen terrassen, spelende kinderen aan zee, boeketten in uitbundige kleuren en een burenruzie over de schutting. In tientallen kunstwerken trekt de zomer in al haar facetten aan je voorbij.

Alle exposanten zijn vertegenwoordigers van het hedendaags realisme. Hun voorstellingen zijn figuratief en herkenbaar. Maar daarbinnen werkt ieder in een eigen stijl; van verfijnd en precies tot los en impressionistisch, van pointillistisch tot geabstraheerd.
Ook de gebruikte technieken verschillen. Er zijn olieverfschilderijen, aquarellen en houtsneden te zien. Kortom: je raakt niet uitgekeken!
Zomerse streken is een kleurrijke, gevarieerde en bovenal zonnige tentoonstelling.


Deelnemende kunstenaars:

Wouter Berns
Dinie Boogaart
Dorus Brekelmans
Laetitia Broersma
Siemen Dijkstra
Marius van Dokkum
Ton Dubbeldam
Jan van ’t Hoff
Keimpe van der Kooi
Theo Leijdekkers
Jan van Loon
Carla Rodenberg
Michiel Schrijver
Ans Smits
Hans Versfelt
Dorry van de Winkel

Meer actuele tentoonstellingen

De stad in potlood

De stad in potlood | Oud-Harderwijk getekend door Gerard Bakker 10 januari - 5 april 2020 Gerard Bakker is een geboren en getogen ‘Harderwieker’ met drie passies: vissen, biljarten en tekenen. Die laatste passie levert hem nu niet alleen een boek met zijn...

Lees meer

Me. 10 jaar Monique Eller

Me. 10 jaar Monique Eller 14 december 2019 - 29 maart 2020 Van 14 december 2019 t/m 29 maart 2020 is in Stadsmuseum Harderwijk de tentoonstelling Me. 10 jaar Monique Eller te bezichtigen. Fotograaf Monique Eller studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie in...

Lees meer