Vacature verkoopmedewerkers (startersfunctie)

Stichting Stadsmuseum Harderwijk bestaat uit 2 musea, Stadsmuseum Harderwijk en het Marius van Dokkum Museum. Van april tot en met oktober zorgen we daarnaast voor de publieksontvangst in de Grote Kerk.

In het Stadsmuseum combineren we kunsttentoonstellingen met een aantrekkelijke en onlangs vernieuwde presentatie van de stadsgeschiedenis van Harderwijk. Het Marius van Dokkum Museum is met recht het vrolijkste museum van Nederland te noemen. Het is er altijd gezellig druk en iedereen verlaat het museum met een glimlach.

Wij zoeken voor deze functie jonge mensen/schoolverlaters. Lijkt het jou leuk om in een museum te werken? Wij zoeken enthousiaste collega’s. Help jij graag bezoekers en klanten? Hou je van kunst, cultuur en geschiedenis en ben je op zoek naar een echt leuke startersfunctie? Reageer dan op onze vacature.

Wat ga je doen? Je ontvangt onze bezoekers en vertelt hen alles wat ze willen weten over het museum, onze tentoonstellingen én over Harderwijk. In onze musea werken veel vrijwilligers. Je vindt het leuk om samen te werken en omdat jij het ‘vaste gezicht’ van de winkel bent kun je hen ook wegwijs maken of juist werkzaamheden aan hen overlaten. Dan kun jij door het museum lopen, bezoekers te woord staan of de winkelvoorraad bijvullen.

Je werkt minimaal 32 uur per week en in ieder geval 1 dag in het weekend. Er zijn verschillende shifts op één dag. Je hebt dus de mogelijkheid om flexibel jouw werkweek in te delen. In principe werk je tussen 9.00 en 18.00 maar regelmatig zul je ook ’s avonds ingedeeld worden.

Onze ideale collega woont in Harderwijk en heeft bijvoorbeeld een tussenjaar of wil uitzoeken welke opleiding hij of zij gaat volgen. Je hebt interesse in kunst en geschiedenis. Je hebt een open houding en je bent behulpzaam. Je bent sociaal en communicatief sterk.

We bieden prachtige werkplekken, het minimum jeugdloon en je komt in een leuk team terecht.

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail met je motivatie en CV naar c.vandermeulen@stadsmuseum-harderwijk.nl.