Stichting Stadsmuseum Harderwijk bestaat uit 2 musea, Stadsmuseum Harderwijk en het Marius van Dokkum Museum. Van april tot en met oktober zorgen we daarnaast voor de publieksontvangst in de Grote Kerk.

In het Stadsmuseum combineren we kunsttentoonstellingen met een aantrekkelijke en onlangs vernieuwde presentatie van de stadsgeschiedenis van Harderwijk. Het Marius van Dokkum Museum is met recht het vrolijkste museum van Nederland te noemen. Het is er altijd gezellig druk en iedereen verlaat het museum met een glimlach.

We zijn op zoek naar museummedewerkers op oproepbasis, hoofdzakelijk in de weekenden, tijdens feestdagen en tijdens de schoolvakanties.

De museummedewerker is het visitekaartje van het museum en de museumwinkel. Je opent en sluit de musea zelfstandig en je schept een sfeer waarbij bezoekers en vrijwilligers zich in beide musea thuis voelen. Je ontvangt de bezoekers, informeert en enthousiasmeert ze.

Je zorgt ervoor dat onze bezoekers onze musea als ambassadeur weer verlaten. Je werkt samen met vrijwilligers en zorgt ervoor dat zij goed geïnformeerd en met plezier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Aan het einde van de dag zorg je ervoor dat de kassa’s worden verantwoord ten behoeve van de financiële administratie.

Welke kwaliteiten moet je hebben?

  • Je bent een echte aanpakker, je ziet het werk;
  • Je hebt ervaring in de horeca, een winkel of museum;
  • Je hebt affiniteit met onze doelgroepen;
  • Je houdt ervan om naar musea te gaan.
  • Het werken in de weekenden, vakanties en tijdens feestdagen is voor jou een pre.

We bieden prachtige werkplekken en je komt in een leuk team terecht. Je uurloon hangt af van leeftijd en ervaring.

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail met je motivatie en CV naar c.vandermeulen@stadsmuseum-harderwijk.nl