CAREFUL – Fotografie van Daniëlle van Zadelhoff

30 januari t/m 26 mei 2024

Daniëlle van Zadelhoff (1963) begon ruim tien jaar geleden met fotograferen na een zware periode in haar leven. In fotografie vond zij een middel om haar eigen gevoelens te onderzoeken en tot uitdrukking te brengen. Eenzaamheid en kwetsbaarheid lopen als een rode draad door haar oeuvre.

Ze werkt met een modern medium, maar haar foto’s sluiten aan bij een klassieke traditie. Vanwege het sterke licht-donker contrast en de nadruk op het waarachtig uitbeelden van emoties vertoont haar werk verwantschap met schilderijen van 17e-eeuwse kunstenaars als Rembrandt, Rubens en Caravaggio. In haar portretten legt Van Zadelhoff menselijke emoties vast die even herkenbaar en aangrijpend als tijdloos zijn.

Foto’s van Daniëlle van Zadelhoff worden getoond op exposities wereldwijd en maken deel uit van museale en particuliere verzamelingen. Zij had solotentoonstellingen in Musea Brugge, City Hall London en Centro de Arte Contemporáneo (CAC) in Málaga. ‘CAREFUL’ in Stadsmuseum Harderwijk is de eerste Nederlandse museale solotentoonstelling van Daniëlle van Zadelhoff in tien jaar.

Voor Van Zadelhoff, die in het Belgische Eeklo woont en werkt, voelt deze tentoonstelling een beetje als thuiskomen. Zij groeide op in Gelderland en had twintig jaar lang een winkel tegenover Stadsmuseum Harderwijk.

Rondleidingen tentoonstelling CAREFUL

Op 11 februari, 14 & 17 maart, 6 & 23 april en 12 & 23 mei geeft conservator Sophie van Steenderen gratis rondleidingen door de tentoonstelling CAREFUL – Fotografie van Daniëlle van Zadelhoff.

Sophie van Steenderen is conservator van Stadsmuseum Harderwijk en stelde de tentoonstelling CAREFUL samen. Tijdens deze rondleiding neemt ze je op enerverende en interactieve wijze mee door het oeuvre van Daniëlle van Zadelhoff. Ze vertelt over de stijl en thematiek van Van Zadelhoff en plaatst de foto’s in een bredere (kunsthistorische) context. Ook licht Sophie toe welke keuzes zij heeft gemaakt voor de tentoonstelling. Samen zie je méér!

Reserveer je plek via het overzicht onder aan de pagina.

Let op! Voor het volgen van de gratis rondleiding moet een geldig toegangsbewijs worden getoond. Toegangsbewijzen hoeven niet gereserveerd te worden, deze kunnen op de dag van de rondleiding aan de kassa worden gekocht. Wij accepteren Museumkaarten en Vriendenloterij VIP-KAARTEN (1 persoon per kaart). Een regulier toegangsbewijs is 10,00 euro per persoon.

Activiteiten

Actuele tentoonstelling: klik hier
Actuele expositie: klik hier

Mei

Rondleidingen CAREFUL door Sophie van Steenderen
Promotiebeeld Chair 2016

23 mei - Rondleidingen CAREFUL door Sophie van Steenderen

Bekijk