Stoute Cellen

22 maart – 22 april 2019

Stoute Cellen is een fotoserie over kinderen met kinderkanker. Prikken, sondeverwisselingen, chemotherapieën, medicijnen en puncties. Het zijn enkele van de vele behandelingen die kinderen met kanker krijgen. Marijn Fidder fotografeert een aantal van deze kinderen in hun ziekteproces.

“Toen ik in groep 3 zat, overleed een vriendje van me aan kinderkanker. Dit heeft me altijd beziggehouden. Ik wilde iets doen voor gezinnen waarvan een kind kanker kreeg. Ik besloot meerdere kinderen met kinderkanker te volgen. Dit om te laten zien hoeveel impact kinderkanker heeft op het leven van kinderen. En nog belangrijker: hoe zij er alles aan doen om gewoon kind te blijven. Ze blijven het liefst spelen en naar school gaan, net als hun vriendjes.” Met haar fotografie wil Marijn duidelijk maken dat we hen als kind moeten blijven zien en behandelen.

Marijn Fidder is een 21-jarige documentaire-fotograaf uit Harderwijk. Zij heeft de voorkeur voor sociaal-maatschappelijke thema’s. Fotograferen geeft haarzelf een kijkje in het verhaal van een ander. De onderwerpen die ze fotografeert, dragen bij aan meer verbinding tussen mensen. Ze zetten je aan het denken of laten je kijken naar jezelf.

Meer actuele tentoonstellingen

Vrolijke kerst met Marius van Dokkum

Vrolijke kerst met Marius van Dokkum 14 december 2019 - 5 januari 2020 Speciaal voor de feestelijke decembermaand organiseert Stadsmuseum Harderwijk een tentoonstelling met toepasselijke werken van Marius van Dokkum. “Vrolijke kerst met Marius van Dokkum”...

Lees meer

Me. 10 jaar Monique Eller

Me. 10 jaar Monique Eller 14 december 2019 - 29 maart 2020 Van 14 december 2019 t/m 29 maart 2020 is in Stadsmuseum Harderwijk de tentoonstelling Me. 10 jaar Monique Eller te bezichtigen. Fotograaf Monique Eller studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie in...

Lees meer