Arrangement | ontdek en proef historisch Harderwijk

De mooie oude binnenstad van Harderwijk nodigt uit tot een rondleiding. Wist je dat de binnenstad van Harderwijk meer dan 100 monumenten telt? De stad is dan ook al bijna 800 jaar oud. Dit arrangement begint in het centrum van Harderwijk, bij ons in het Stadsmuseum. Na een kopje koffie en iets lekkers vertelt de gids over de boeiende geschiedenis van Harderwijk aan de hand van de exposities, schilderijen en objecten in het Stadsmuseum. Daarna wandel je de stad in.

Stichting Rondeel leidt al ruim vijftien jaar groepen rond in Harderwijk. De enthousiaste stadsgidsen verzorgen cultuurhistorische rondleidingen voor grote en kleine groepen. De gidsen nemen je mee naar de mooiste plekjes in de stad. Zij openen deuren die voor anderen gesloten blijven. De wandeling eindigt op één van de mooiste pleinen van Nederland, bij Bistro Vischmarkt 49.

Bij mooi weer kun je heerlijk buiten zitten maar vergeet niet ook binnen een kijkje te nemen! De heerlijke lunch bestaat uit een pannetje soep, drie minibroodjes met beleg naar keuze en een kopje koffie, thee of melk.

Dit arrangement kan van woensdag t/m zondag vanaf 4 personen geboekt worden en de tijdstippen zijn in overleg te bepalen.

Programma

• aankomst Stadsmuseum, ontvangst met koffie en een plakje Zeebeer
• bezichtiging Stadsmuseum onder leiding van een gids van Stichting Rondeel
• Stadswandeling onder leiding van een gids van Stichting Rondeel
• lunch bij Bistro Vischmarkt 49

Kosten: € 25,00 p.p. , deelnemers in bezit van de Museumkaart betalen € 19,00 p.p.

• Met bezoek aan het Marius van Dokkum Museum

Kosten: € 31,00 p.p. , deelnemers in bezit van de Museumkaart betalen € 19,00 p.p.

 

Reserveren

Stuur een e-mail naar Karolien Keus, k.keus@stadsmuseum-harderwijk.nl of bel 0341 414 468.