Selecteer een pagina

Meest gestelde vragen

Over tickets

 

Hoe krijg ik toegang tot het museum?

We werken met inloopuren om te zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Toegang is mogelijk met een online ticket, maar je kunt ook gewoon spontaan binnen lopen. Dit geldt ook voor houders van de Museumkaart en andere ledenpassen.

Kan ik spontaan langskomen en een toegangskaartje aan de kassa kopen?

Ja hoor, vanaf 1 juli kan dit weer. Wel altijd aanmelden bij de balie in de museumwinkel.

Ik heb een Museumkaart, een vrijkaart of een andere ledenpas die me gratis toegang geeft. Moet ik ook een online ticket reserveren?

Jazeker, maar vanaf 1 juli kun je ook weer spontaan bij het museum naar binnen lopen. Neem wel je Museumkaart, vrijkaart of ledenpas mee naar het museum!

Moet ik een toeslag betalen voor de tentoonstelling Zomerse Streken of de expositie zee van tijd?

Nee hoor, de tentoonstelling is voor alle museumbezoekers zonder toeslag te bezoeken. De expositie Zee van Tijd is gratis te bezoeken.

 

 

Over inloopuren

 

Hoe krijg ik toegang tot het museum?

We werken met inloopuren om te zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Toegang is mogelijk met een online ticket, maar je kunt ook gewoon spontaan binnen lopen. Dit geldt ook voor houders van de Museumkaart en andere ledenpassen.

Wat is een inloopuur?

Door te werken met inloopuren kunnen we de hoeveelheid bezoekers optimaal spreiden over de dag en in de ruimtes. Je mag binnenkomen tijdens jouw gehele inloopuur, en je mag in het museum blijven zolang je wilt.

Uit welke inloopuren kan ik kiezen?

De inlooptijden zijn:
10.00 – 11.00 uur (niet op zondag)
11.00 – 12.00 uur (niet op zondag)
12.00 – 13.00 uur
13.00 – 14.00 uur
14.00 – 15.00 uur
15.00 – 16.00 uur
16.00 – 17.00 uur

Wat is het verschil tussen een inloopuur en een tijdslot?

Sommige musea werken met tijdsloten. Bij tijdsloten mag je op een specifiek moment naar binnen en heb je een beperkte bezoektijd. Daar kiezen we bewust niet voor. Wij streven ernaar de inloop zoveel mogelijk natuurlijk te spreiden en iedereen in alle rust het museum te laten bezoeken. Daarom kun je gedurende een heel uur binnenkomen, op het moment dat jou het beste uitkomt.

 

 

Over extra maatregelen

 

Kan ik het museum bezoeken als ik verkoudheidsklachten heb?

Nee, dat mag niet. In lijn met de landelijke maatregelen vragen we je in dat geval om thuis te blijven. We ontvangen je graag als je weer helemaal beter bent.

Welke hygiënemaatregelen zijn er in het museum genomen?

We zorgen voor extra schoonmaak van contactpunten en aanraakoppervlakken, zoals deurklinken, wc’s, kranen en pinautomaten. In het museum is op diverse plekken desinfecterende handgel beschikbaar.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens mijn bezoek?

Het staat je vrij om een mondkapje te dragen, maar het is niet verplicht.

Kan ik in het museum met cash betalen?

Liever niet. In verband met de hygiëne verzoeken wij iedereen contactloos te betalen.

 

 

Over voorzieningen in het museum

 

Is het Cultuurcafé open?

Ons Cultuurcafé is voorlopig gesloten. Het Stadsmuseum ligt midden in het centrum van Harderwijk. De lokale horeca ontvangt u graag met koffie, thee en andere lekkernijen.

Is de museumwinkel open?

Ja, de museumwinkel is open. We hebben zelfs nog een winkel ingericht! Kom daar shoppen voor o.a. prachtige kunstkaarten van de kunstenaars van de tentoonstelling ‘Zomerse streken’.

 

 

Over publieksactiviteiten

 

Kan ik vanaf nu weer een rondleiding boeken?

Ja, dat kan. Neem contact op met het museum via 0341-414468 of info@stadsmuseum-harderwijk.nl voor meer informatie.

Kan ik vanaf nu weer een ontvangst of evenement bij het museum boeken?

De op 1 juli aangekondigde versoepelingen bieden perspectief. We onderzoeken momenteel de mogelijkheden om het organiseren van ontvangsten en evenementen weer op te pakken, vanzelfsprekend in lijn met de landelijke maatregelen. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

 

 

Heb je een andere vraag?

 

Stuur een mail naar info@stadsmuseum-harderwijk.nl. We helpen je graag!