Meest gestelde vragen

Over de heropening

 

Wanneer gaat Stadsmuseum Harderwijk weer open?

Stadsmuseum Harderwijk opent haar deuren weer op dinsdag 2 juni. Vanaf dan ben je van harte welkom met een online ticket.

Gaat de tentoonstelling Zomerse Streken door?

Absoluut! De tentoonstelling staat klaar en opent ook op dinsdag 2 juni.

Gaat de expositie Zee van tijd door?

Ook deze expositie staat klaar en is gratis te bezichtigen. Ook voor deze expositie moet je reserveren.

 

 

Over online tickets

 

Hoe krijg ik toegang tot het museum?

We werken met inloopuren om te zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Toegang is alleen mogelijk met een online ticket. Dit geldt ook voor houders van de Museumkaart en andere ledenpassen. Spontaan bezoek is voorlopig helaas niet mogelijk.

Kan ik spontaan langskomen en een toegangskaartje aan de kassa kopen?

Voorlopig kan dat helaas niet. Je krijgt alleen toegang tot het museum met een vooraf gereserveerd online ticket.

Ik heb een Museumkaart, een vrijkaart of een andere ledenpas die me gratis toegang geeft. Moet ik ook een online ticket reserveren?

Jazeker. Alleen zo kunnen we zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Neem wel je Museumkaart, vrijkaart of ledenpas mee naar het museum!

Moet ik een toeslag betalen voor de tentoonstelling Zomerse Streken of de expositie zee van tijd?

Nee hoor, de tentoonstelling is voor alle museumbezoekers zonder toeslag te bezoeken. De expositie Zee van Tijd is, met reservering, gratis te bezoeken.

 

 

Over inloopuren

 

Hoe krijg ik toegang tot het museum?

We werken met inloopuren om te zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Toegang is alleen mogelijk met een online ticket. Dit geldt ook voor houders van de Museumkaart en andere ledenpassen. Spontaan bezoek is voorlopig helaas niet mogelijk.

Wat is een inloopuur?

Door te werken met inloopuren kunnen we de hoeveelheid bezoekers optimaal spreiden over de dag en in de ruimtes. Je mag binnenkomen tijdens jouw gehele inloopuur, en je mag in het museum blijven zolang je wilt. Om rijen bij de ingang te voorkomen, verzoeken we je om niet eerder dan de start van je inloopuur naar het museum te komen.

Uit welke inloopuren kan ik kiezen?

De inlooptijden zijn:
11:00 – 12:00 (niet op zondag)
12:00 – 13:00
13:00 – 14:00
14:00 – 15:00
15:00 – 16:00

Wat is het verschil tussen een inloopuur en een tijdslot?

Sommige musea werken met tijdsloten. Bij tijdsloten mag je op een specifiek moment naar binnen en heb je een beperkte bezoektijd. Daar kiezen we bewust niet voor. Wij streven ernaar de inloop zoveel mogelijk natuurlijk te spreiden en iedereen in alle rust het museum te laten bezoeken. Daarom kun je gedurende een heel uur binnenkomen, op het moment dat jou het beste uitkomt.

 

 

Over extra maatregelen

 

Kan ik het museum bezoeken als ik verkoudheidsklachten heb?

Nee, dat mag niet. In lijn met de landelijke maatregelen vragen we je in dat geval om thuis te blijven. We ontvangen je graag als je weer helemaal beter bent.

Welke hygiënemaatregelen zijn er in het museum genomen?

We zorgen voor extra schoonmaak van contactpunten en aanraakoppervlakken, zoals deurklinken, wc’s, kranen en pinautomaten. In het museum is op diverse plekken desinfecterende handgel beschikbaar.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens mijn bezoek?

Het staat je vrij om een mondkapje te dragen, maar het is niet verplicht.

Kan ik in het museum met cash betalen?

Voorlopig niet. In verband met de hygiëne verzoeken wij iedereen contactloos te betalen.

 

 

Over voorzieningen in het museum

 

Is het Cultuurcafé open?

Ons Cultuurcafé is voorlopig gesloten. Het Stadsmuseum ligt midden in het centrum van Harderwijk. De lokale horeca ontvangt u graag met koffie, thee en andere lekkernijen.

Is de museumwinkel open?

Ja, de museumwinkel gaat weer open op dinsdag 26 mei. We vragen je wel om alleen de producten aan te raken die je wilt kopen, en om je aankopen per pin af te rekenen.

 

 

Over publieksactiviteiten

 

Kan ik vanaf nu weer een rondleiding boeken?

De op 6 mei aangekondigde versoepelingen bieden perspectief. We hopen binnenkort weer rondleidingen te kunnen aanbieden, zij het in aangepaste vorm. We willen na de heropening eerst ervaren hoe druk het in de museumzalen is, en gebaseerd daarop een plan van aanpak maken. Zodra je weer aan een rondleiding kunt meedoen of een rondleiding voor een groep kunt boeken, vermelden we dat op onze website.

Kan ik vanaf nu weer een ontvangst of evenement bij het museum boeken?

De op 6 mei aangekondigde versoepelingen bieden perspectief. We onderzoeken momenteel de mogelijkheden om het organiseren van ontvangsten en evenementen weer op te pakken, vanzelfsprekend in lijn met de landelijke maatregelen. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

 

 

Heb je een andere vraag?

 

Stuur een mail naar info@stadsmuseum-harderwijk.nl. We helpen je graag!