De Magie van Drie – Paula van de Bovenkamp, Peter van de Bovenkamp en Hilda Wessels

4 april t/m 12 mei 2024

Peter en Paula van de Bovenkamp zijn broer en zus, Hilda Wessels is hun aangetrouwde nicht. Met z’n drieën exposeren ze in Stadsmuseum Harderwijk.
Paula schildert realistische dierenportretten in acrylverf, Peter maakt intrigerende sculpturen van hout en Hilda gebruikt textiel en mixed media om kleurrijke kunst- en gebruiksvoorwerpen te maken. Wat hen – naast de familieband – bindt is de enorme drang om te creëren en de wens om met hun kunst van betekenis te kunnen zijn; om schoonheid en inzicht te verschaffen en om verbinding tot stand te brengen.

Hilda omarmt met haar creaties de schoonheid van imperfectie en maakt met restjes stof, wol en papier kunstwerken om te koesteren. Kijken naar een dierenportret van Paula voelt bijna als een ontmoeting met een levend wezen. Vanwege de manier waarop ze huid, vacht of veren vastlegt, maar vooral dankzij de bezielde blik in de ogen van haar dieren. De sculpturen van Peter lijken op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar wie beter kijkt ontdekt gelaagde beelden die uitnodigen tot (zelf)reflectie.

Drie kunstenaars, drie oeuvres en een veelheid aan kunstwerken. Wat gebeurt er wanneer je dit alles samenbrengt? Dan komt er verbinding tot stand, ontstaat er een verrassende dynamiek en krijgen de kunstwerken in relatie tot elkaar nieuwe, onvoorziene betekenissen. Dat is de Magie van Drie!

 

Biografie

Peter van de Bovenkamp (1980) woont in Zeewolde en werkt als aannemer. Paula van de Bovenkamp (1983) woont in Harderwijk en werkt in de ouderenzorg. Hilda Wessels (1965) woont in Ommen en is coach en textielkunstenaar.