Lezing Rein Lotterman

Lezing en rondleiding door Rein Lotterman over tentoonstelling Prachtdracht
Rein Lotterman uit Nunspeet verzamelt historische kledingstukken en kennis over oude drachten. Lottermans belangstelling voor Veluwse klederdrachten begon toen hij 35 jaar geleden samen met zijn vrouw in Nunspeet kwam wonen. „Mijn vrouw komt uit Staphorst en liep toen ik haar leerde kennen nog in dracht. Ik wilde daar graag meer over weten. Toen we hier kwamen wonen, merkte ik dat er over de Veluwse dracht heel weinig is opgeschreven. Daar wilde ik verandering in brengen.” En hij moest snel zijn, want op de Veluwe waren toen al veel minder mensen die nog in klederdracht liepen dan in Staphorst.

Lotterman is adviseur van verschillende musea en geeft regelmatig presentaties over klederdrachten. Sinds een aantal jaar komt er ook jaarlijks een groep studenten van een mode-opleiding uit Amsterdam naar Nunspeet.

Voor onze tentoonstelling Prachtdracht mochten wij rijkelijk putten uit de collectie van Rein.

In samenwerking met oudheidkundige vereniging Herderewich organiseren wij een lezing en rondleiding door Rein Lotterman. Toegang is gratis voor Museumkaarthouders, Vrienden van het Stadsmuseum en leden van Herderewich. De toegangsprijs voor andere geïnteresseerden is € 7,50.
Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 2 april

10.15 uur ontvangst
10.30 uur lezing door Rein Lotterman
11.15 uur koffiepauze
11.30 uur rondleiding over tentoonstelling Prachtdracht door Rein Lotterman
12.30 uur einde

Maximaal 25 deelnemers per lezing, aanmelding vooraf is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar k.keus@stadsmuseum-harderwijk.nl.