Vrolijke kerst met Marius van Dokkum

14 december 2019 – 5 januari 2020

Speciaal voor de feestelijke decembermaand organiseert Stadsmuseum Harderwijk een tentoonstelling met toepasselijke werken van Marius van Dokkum. “Vrolijke kerst met Marius van Dokkum” is van 14 december tot en met 5 januari te bezoeken op de begane grond van het museum.

De musea in Harderwijk zijn in de maand december nóg gezelliger dan anders.
Kom met het hele gezin naar het Marius van Dokkum Museum, om te genieten van zijn humoristische schilderijen; een uitje waar jong en oud gegarandeerd plezier aan zullen beleven.
En krijgt u geen genoeg van het werk van Marius van Dokkum? Bezoek dan zeker ook de tentoonstelling “Vrolijke kerst met Marius van Dokkum” in Stadsmuseum Harderwijk.
Van 14 december tot en met 5 januari zijn z’n grappigste en mooiste schilderijen rondom de thema’s Winter en Kerstmis te zien in de Smeepoortzaal op de begane grond. Titels als “Kerststress” en “Alles naar wens?” beloven alvast veel kijkplezier. En ook Marius’ versie van het kerstverhaal zal bij de bezoekers een glimlach op het gezicht toveren. Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk, dus loop gerust binnen!
Sluit uw bezoek af in het Cultuurcafé van het Stadsmuseum, met een kopje koffie, thee of warme chocolademelk met slagroom, en natuurlijk met iets lekkers erbij. Zo komt iedereen vanzelf in een vrolijke kerststemming!

Vanaf 17 december is in Stadsmuseum Harderwijk ook de fototentoonstelling Me. 10 jaar Monique Eller te bezichtigen. De foto’s van Monique Eller zijn verwant aan de 17e eeuwse schilderkunst, maar zijn tegelijkertijd een prachtige afspiegeling van de hedendaagse multi-culturele samenleving. Te zien tot en met 29 maart 2020.

Meer actuele tentoonstellingen

John Spek retrospectief. 50 jaar beeldende kunst

John Spek retrospectief. 50 jaar beeldende kunst 11 juli - 30 augustus 2020 Van 11 juli tot en met 30 augustus is in Stadsmuseum Harderwijk het werk van de Ermelose kunstenaar John Spek (Oudewater, 1950) te zien. In de Smeepoortzaal op de begane grond en...

Lees meer

Zomerse Streken

Zomerse Streken tot en met 30 augustus 2020 Wat hadden we ons de zomer van 2020 anders voorgesteld! Maar juist in deze moeilijke periode willen we binnen de muren van het Stadsmuseum Harderwijk de zon laten schijnen: op de tentoonstelling Zomerse Streken...

Lees meer