Het gezicht van Harderwijk

17 juni  – 1 september 2019

Op de gratis toegankelijke begane grond van het Stadsmuseum Harderwijk is van 17 juni tot en met 1 september de expositie ‘Het gezicht van Harderwijk’ van de Harderwijkse fotograaf Frea Kroese te zien. Zij fotografeerde Harderwijkers met een Nederlandse achtergrond samen met Harderwijkers met een migratie-achtergrond. Een gezamenlijke activiteit is steeds de verbinding.

Over het ontstaan van bijzondere serie vertelt Kroese: “Harderwijk is trots op haar stadsmuren. Ze geven de stad een bepaald karakter. Naast de zichtbare muren zijn er ook onzichtbare muren. Muren tussen de verschillende mensen en groepen die in onze stad wonen. Deze muren geven veel weer van ons karakter en onze cultuur. De muren zijn opgebouwd uit onze taal en de manier waarop we met elkaar omgaan. Door de tijd heen blijkt hoe rijk we ervan worden als we mensen van andere culturen ontmoeten en samen met hen werken, leven en sporten. Als je een gezamenlijk doel hebt, is het gemakkelijker om met elkaar om te gaan. Dan gaan we van ‘onbekend maakt onbemind’ naar een gevoel van trots en vreugde omdat je samen mooie dingen maakt, die belangrijk zijn voor jezelf en de ander”.

Met haar fotoserie hoopt Kroese dat de kijker ziet dat Harderwijkers en Hierdenaren blij zijn met wat ze doen en hoe ze samen met de ander prachtige dingen tot stand brengen. Harderwijk is met zijn bijna honderd nationaliteiten een kleurrijke en krachtige stad geworden en wil in die mooie eigenschappen groeien.

Deze expositie is mogelijk gemaakt door:


Henk Stuurman
Familie Stoker

Meer actuele tentoonstellingen

Rivierlandschappen

Rivierlandschappen Hans Meerman 1 november  - 8 december 2019 Van 1 november tot en met 8 december exposeert Hans Meerman in de Smeepoortzaal van het Stadsmuseum in Harderwijk. Hans Meerman (Zutphen, 1950) studeert in 1975 af aan de Koninklijke Academie...

Lees meer

Van Heel Harderwijk. Een bijzondere schenking

Van Heel Harderwijk. Een bijzondere schenking. Jan van Heel (Rotterdam 1898 - Den Haag 1990) 10 september  - 8 december 2019 Het Stadsmuseum Harderwijk brengt dit najaar in een uitgebreide tentoonstelling een eerbetoon aan de schilder Jan van Heel...

Lees meer