Het gezicht van Harderwijk

17 juni  – 1 september 2019

Op de gratis toegankelijke begane grond van het Stadsmuseum Harderwijk is van 17 juni tot en met 1 september de expositie ‘Het gezicht van Harderwijk’ van de Harderwijkse fotograaf Frea Kroese te zien. Zij fotografeerde Harderwijkers met een Nederlandse achtergrond samen met Harderwijkers met een migratie-achtergrond. Een gezamenlijke activiteit is steeds de verbinding.

Over het ontstaan van bijzondere serie vertelt Kroese: “Harderwijk is trots op haar stadsmuren. Ze geven de stad een bepaald karakter. Naast de zichtbare muren zijn er ook onzichtbare muren. Muren tussen de verschillende mensen en groepen die in onze stad wonen. Deze muren geven veel weer van ons karakter en onze cultuur. De muren zijn opgebouwd uit onze taal en de manier waarop we met elkaar omgaan. Door de tijd heen blijkt hoe rijk we ervan worden als we mensen van andere culturen ontmoeten en samen met hen werken, leven en sporten. Als je een gezamenlijk doel hebt, is het gemakkelijker om met elkaar om te gaan. Dan gaan we van ‘onbekend maakt onbemind’ naar een gevoel van trots en vreugde omdat je samen mooie dingen maakt, die belangrijk zijn voor jezelf en de ander”.

Met haar fotoserie hoopt Kroese dat de kijker ziet dat Harderwijkers en Hierdenaren blij zijn met wat ze doen en hoe ze samen met de ander prachtige dingen tot stand brengen. Harderwijk is met zijn bijna honderd nationaliteiten een kleurrijke en krachtige stad geworden en wil in die mooie eigenschappen groeien.

Deze expositie is mogelijk gemaakt door:


Henk Stuurman
Familie Stoker

Meer actuele tentoonstellingen

De stad in potlood

De stad in potlood | Oud-Harderwijk getekend door Gerard Bakker 10 januari - 5 april 2020 Gerard Bakker is een geboren en getogen ‘Harderwieker’ met drie passies: vissen, biljarten en tekenen. Die laatste passie levert hem nu niet alleen een boek met zijn...

Lees meer

Me. 10 jaar Monique Eller

Me. 10 jaar Monique Eller 14 december 2019 - 29 maart 2020 Van 14 december 2019 t/m 29 maart 2020 is in Stadsmuseum Harderwijk de tentoonstelling Me. 10 jaar Monique Eller te bezichtigen. Fotograaf Monique Eller studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie in...

Lees meer