Het gezicht van Harderwijk

17 juni  – 1 september 2019

Op de gratis toegankelijke begane grond van het Stadsmuseum Harderwijk is van 17 juni tot en met 1 september de expositie ‘Het gezicht van Harderwijk’ van de Harderwijkse fotograaf Frea Kroese te zien. Zij fotografeerde Harderwijkers met een Nederlandse achtergrond samen met Harderwijkers met een migratie-achtergrond. Een gezamenlijke activiteit is steeds de verbinding.

Over het ontstaan van bijzondere serie vertelt Kroese: “Harderwijk is trots op haar stadsmuren. Ze geven de stad een bepaald karakter. Naast de zichtbare muren zijn er ook onzichtbare muren. Muren tussen de verschillende mensen en groepen die in onze stad wonen. Deze muren geven veel weer van ons karakter en onze cultuur. De muren zijn opgebouwd uit onze taal en de manier waarop we met elkaar omgaan. Door de tijd heen blijkt hoe rijk we ervan worden als we mensen van andere culturen ontmoeten en samen met hen werken, leven en sporten. Als je een gezamenlijk doel hebt, is het gemakkelijker om met elkaar om te gaan. Dan gaan we van ‘onbekend maakt onbemind’ naar een gevoel van trots en vreugde omdat je samen mooie dingen maakt, die belangrijk zijn voor jezelf en de ander”.

Met haar fotoserie hoopt Kroese dat de kijker ziet dat Harderwijkers en Hierdenaren blij zijn met wat ze doen en hoe ze samen met de ander prachtige dingen tot stand brengen. Harderwijk is met zijn bijna honderd nationaliteiten een kleurrijke en krachtige stad geworden en wil in die mooie eigenschappen groeien.

Deze expositie is mogelijk gemaakt door:


Henk Stuurman
Familie Stoker

Meer actuele tentoonstellingen

Beelden in de binnentuin | Rob de Haan

Beelden in de binnentuin 7 juli - 22 september 2019 In de sfeervolle binnentuin van Stadsmuseum Harderwijk zijn deze zomer beelden van Rob de Haan uit Ermelo te bezichtigen. Ruim 40 jaar was hij creatief werkzaam in de textielbranche. Na zijn pensionering...

Lees meer

Fotografie | Carla Kogelman

Fotografie | Carla Kogelman 21 mei - 1 september 2019 Drie verdiepingen, drie fotoseries, drie gezinnen Magische wereld van kinderen centraal in werk van fotograaf Carla Kogelman Het werk van fotograaf Carla Kogelman neemt in Nederland een bijzondere...

Lees meer