Het gezicht van Harderwijk

17 juni  – 1 september 2019

Op de gratis toegankelijke begane grond van het Stadsmuseum Harderwijk is van 17 juni tot en met 1 september de expositie ‘Het gezicht van Harderwijk’ van de Harderwijkse fotograaf Frea Kroese te zien. Zij fotografeerde Harderwijkers met een Nederlandse achtergrond samen met Harderwijkers met een migratie-achtergrond. Een gezamenlijke activiteit is steeds de verbinding.

Over het ontstaan van bijzondere serie vertelt Kroese: “Harderwijk is trots op haar stadsmuren. Ze geven de stad een bepaald karakter. Naast de zichtbare muren zijn er ook onzichtbare muren. Muren tussen de verschillende mensen en groepen die in onze stad wonen. Deze muren geven veel weer van ons karakter en onze cultuur. De muren zijn opgebouwd uit onze taal en de manier waarop we met elkaar omgaan. Door de tijd heen blijkt hoe rijk we ervan worden als we mensen van andere culturen ontmoeten en samen met hen werken, leven en sporten. Als je een gezamenlijk doel hebt, is het gemakkelijker om met elkaar om te gaan. Dan gaan we van ‘onbekend maakt onbemind’ naar een gevoel van trots en vreugde omdat je samen mooie dingen maakt, die belangrijk zijn voor jezelf en de ander”.

Met haar fotoserie hoopt Kroese dat de kijker ziet dat Harderwijkers en Hierdenaren blij zijn met wat ze doen en hoe ze samen met de ander prachtige dingen tot stand brengen. Harderwijk is met zijn bijna honderd nationaliteiten een kleurrijke en krachtige stad geworden en wil in die mooie eigenschappen groeien.

Deze expositie is mogelijk gemaakt door:


Henk Stuurman
Familie Stoker

Meer actuele tentoonstellingen

John Spek retrospectief. 50 jaar beeldende kunst

John Spek retrospectief. 50 jaar beeldende kunst 11 juli - 30 augustus 2020 Van 11 juli tot en met 30 augustus is in Stadsmuseum Harderwijk het werk van de Ermelose kunstenaar John Spek (Oudewater, 1950) te zien. In de Smeepoortzaal op de begane grond en...

Lees meer

Zomerse Streken

Zomerse Streken tot en met 30 augustus 2020 Wat hadden we ons de zomer van 2020 anders voorgesteld! Maar juist in deze moeilijke periode willen we binnen de muren van het Stadsmuseum Harderwijk de zon laten schijnen: op de tentoonstelling Zomerse Streken...

Lees meer