Heruitvinden van oude gebruiksvoorwerpen door leerlingen uit Harderwijk

11 december 2017 – 7 januari 2018

Leerlingen van basisscholen in Harderwijk gaan dit najaar aan de slag met een lessenserie waarin techniek design ontmoet. Een les geschiedenis en een kunstles op school zorgen voor de introductie van het onderwerp: regionale en lokale geschiedenis, cultureel erfgoed en Harderwijk als Hanzestad komen aan bod.  De kunstenaar van Cultuurkust komt daarna naar de school en daagt de leerlingen uit tot een creatief ontwerp.

Bij Belevingscentrum BITT komen ontwerp en techniek samen: het ontwerp wordt ingescand en digitaal bewerkt. 21e eeuwse vaardigheden, onderzoekend en ontwerpend leren designen en programmeren, alles samen in een ontdekkende workshop.

De ontwerpen worden door de leerlingen gefotografeerd en er wordt een creatieve collage van gemaakt. Een ontwerp wordt door de klas gekozen tot leukste, gekste, mooiste, meest bijzondere of meest functionele object en deze wordt met een 3d-printer afgedrukt.

De collages en de prints worden in de maand december bij ons tentoongesteld zodat leerlingen, familieleden en vrienden kunnen kijken naar de tentoonstelling die gemaakt is door de leerlingen in Harderwijk. De expositie is gratis toegankelijk.

Meer actuele tentoonstellingen

Dido’s Rockstars

Dido's Rockstars 1 november 2018 - 6 januari 2019 Dido omschrijft zichzelf als grafisch kunstenaar. Als afgestudeerd grafisch ontwerper aan de Kunstacademie van Den Bosch werkte ze jaren voor tijdschriften als Cosmopolitan en Knippie en ze had haar eigen...

Lees meer

Dorien Plaat

Dorien Plaat 8 september - 20 januari Van 8 september tot en met 20 januari zijn in het Stadsmuseum Harderwijk de aangrijpende schilderijen van Dorien Plaat te bewonderen. Op intense wijze schildert zij mensen en dieren die zich -figuurlijk- blootgeven aan...

Lees meer