Dido’s Rockstars

1 november 2018 – 6 januari 2019

Dido omschrijft zichzelf als grafisch kunstenaar. Als afgestudeerd grafisch ontwerper aan de Kunstacademie van Den Bosch werkte ze jaren voor tijdschriften als Cosmopolitan en Knippie en ze had haar eigen ontwerpburo DidoDesign. Die achtergrond is goed terug te zien in haar huidige schilderstijl. Met een beperkt kleurenpalet weet ze een persoonlijkheid op een grafische manier te vatten.

Van kinds af aan tekende en schilderde Dido al. Dat ze pop iconen en filmsterren schildert komt voort uit het feit dat zij sinds haar eerste radio, die ze voor haar 10e verjaardag kreeg, luistert naar popmuziek. Het blaadje van de Top40 werd wekelijks gehaald bij de platenzaak en popmuziek en films zijn nog steeds haar inspiratiebron. Muziek en herinneringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Haar portretten zijn groot en indringend, ze kijken je altijd recht aan zodat ze je volgen als je er langs loopt. Sommige mensen schijnen dat niet prettig te vinden maar Dido vindt dat juist gaaf. Geïnspireerd door het portret van Armand Roulin door Vincent van Gogh, waarvan een reproductie in het huis van haar ouders hing. “Ik wil zoveel mogelijk details weglaten terwijl het portret toch blijft lijken.” Het werk van Dido wordt ook regelmatig gehuurd voor muziekbeurzen en evenementen. Met solo exposities in o.a London, Parijs, Malmö, München, Berlijn en Boekarest hebben haar portretten al heel wat van Europa gezien en vanaf 1 november zijn ze bij ons in het Stadsmuseum in Harderwijk, de woonplaats van Dido, te zien.

We organiseren deze expositie samen met de Popschool Harderwijk. Leerlingen van de Popschool ‘adopteren’ een schilderij van Dido en zullen tijdens de expositie optredens verzorgen. De optredens kondigen we aan via onze Facebookpagina.

Meer actuele tentoonstellingen

De stad in potlood

De stad in potlood | Oud-Harderwijk getekend door Gerard Bakker 10 januari - 5 april 2020 Gerard Bakker is een geboren en getogen ‘Harderwieker’ met drie passies: vissen, biljarten en tekenen. Die laatste passie levert hem nu niet alleen een boek met zijn...

Lees meer

Me. 10 jaar Monique Eller

Me. 10 jaar Monique Eller 14 december 2019 - 29 maart 2020 Van 14 december 2019 t/m 29 maart 2020 is in Stadsmuseum Harderwijk de tentoonstelling Me. 10 jaar Monique Eller te bezichtigen. Fotograaf Monique Eller studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie in...

Lees meer