Openingstijden Stadsmuseum Harderwijk

Reguliere openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
Zondag van 12.00 – 17.00 uur

Koop tickets

Entreeprijzen

De begane grond met expositieruimte, museumwinkel, filmzaal, salon en ons museumcafé met terras zijn gratis toegankelijk.

Volwassenen€ 10,00
Combiticket met Marius van Dokkum Museum volwassenen€ 15,00
Kinderen t/m 12 jaarGratis
Jongeren 13 t/m 18 jaar€ 5,00
Combiticket met Marius van Dokkum Museum jongeren€ 7,50
MuseumkaartGratis
KOOP TICKETS

Adres & Route

Stadsmuseum Harderwijk
Donkerstraat 4

Het Stadsmuseum ligt midden in het centrum van Harderwijk. De parkeervoorzieningen in de omgeving zijn prima. Het dichtstbijzijnde parkeerterrein is het Kloosterplein. Van de iets verder gelegen Houtwal Garage wordt wel gezegd dat het de mooiste garage van Nederland is. In deze garage, op het Kloosterplein en op parkeerterrein Westeinde kun je de eerste twee uur gratis parkeren. Meer weten? Klik op de link hieronder.

Parkeren in Harderwijk

Bereikbaarheid

Harderwijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer. In ongeveer 15 minuten wandel je van het station naar het Stadsmuseum. Er zijn busverbindingen vanaf het station naar de centrum. Het busvervoer in Harderwijk wordt verzorgd door RRReis en OV Regio IJsselmond. Op beide websites kun je de verschillende routes van en naar Harderwijk bekijken. Een treinreis kun je het best plannen via www.9292ov.nl.

Toegankelijkheid

Het Stadsmuseum in Harderwijk is geheel toegankelijk voor personen in een rolstoel. De speciale ingang bevindt zich aan de rechterkant van het Stadsmuseum, via de zij ingang kom je in de binnentuin van het Stadsmuseum. De deuren van de serre geven toegang tot het museum.

Geleidehonden zijn welkom in het Stadsmuseum. (Begeleiders van) personen in een rolstoel betalen de normale entreeprijs. Kort parkeren voor in- en uitstappen kan met een invalidenparkeerkaart op de Smeepoortenbrink.

Museumkaart online bestellen

De Museumkaart is bij ons in het museum verkrijgbaar. Ook kun je de kaart online bestellen op museumkaart.nl.

Voor volwassenen kost de Museumkaart € 64,90. Kinderen t/m 18 jaar kunnen een kaart voor het voordelige tarief van € 32,45 kopen. De prijzen zijn inclusief € 4,95 administratiekosten. De Museumkaart is een jaar geldig en is persoonsgebonden. Minimaal een maand voordat de kaart afloopt, kun je de kaart verlengen of opzeggen.

Het is ook leuk om de Museumkaart cadeau te doen. De ontvanger kan de kaart registreren. Tijdens het eerste museumbezoek wordt de kaart geactiveerd. Vanaf dat moment is de Museumkaart een jaar geldig.