Openingstijden Stadsmuseum Harderwijk

Reguliere openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 17.00 uur
Zondag van 12.00 – 17.00 uur

 

Afwijkende openingstijden
Klik hier voor openingstijden tijdens feestdagen.

 

Op dezelfde dag het Marius van Dokkum Museum bezoeken? Lever je entreebewijs van Stadsmuseum Harderwijk in bij de balie van het Marius van Dokkum Museum en je krijgt 50% korting.

Koop tickets

Entreeprijzen

De begane grond met expositieruimte, museumwinkel, filmzaal, salon en ons museumcafé met terras zijn gratis toegankelijk.
Alle tickets zijn inclusief audiotour in de Grote Kerk.

 

Volwassenen€ 10,00
Kinderen t/m 12 jaarGratis
Jongeren 13 t/m 18 jaar€ 5,00
MuseumkaartGratis
VriendenLoterij VIP-KAARTGratis
KOOP TICKETS

Feestdagen 2023

  • Hemelvaartsdag: donderdag 18 mei, open van 12.00 – 17.00 uur
  • 1e Pinksterdag: zondag 28 mei, gesloten
  • 2e Pinksterdag: maandag 29 mei, open van 12.00 – 17.00 uur
  • Sinterklaas: dinsdag 5 december, open tot 16.00 uur
  • 1e Kerstdag: maandag 25 december, gesloten
  • 2e Kerstdag: dinsdag 26 december, open van 12.00 – 17.00 uur
  • Oudejaarsdag: zondag 31 december, open tot 16.00 uur

Adres & Route

Stadsmuseum Harderwijk
Donkerstraat 4

Het Stadsmuseum ligt midden in het centrum van Harderwijk. De parkeervoorzieningen in de omgeving zijn prima. Het dichtstbijzijnde parkeerterrein is het Kloosterplein. Van de iets verder gelegen Houtwal Garage wordt wel gezegd dat het de mooiste garage van Nederland is. In deze garage, op het Kloosterplein en op parkeerterrein Westeinde kun je de eerste twee uur gratis parkeren. Meer weten? Klik op de link hieronder.

Parkeren in Harderwijk

Bereikbaarheid

Harderwijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer. In ongeveer 15 minuten wandel je van het station naar het Stadsmuseum. Er zijn busverbindingen vanaf het station naar de centrum. Het busvervoer in Harderwijk wordt verzorgd door RRReis en OV Regio IJsselmond. Op beide websites kun je de verschillende routes van en naar Harderwijk bekijken. Een treinreis kun je het best plannen via www.9292ov.nl.

Toegankelijkheid

Het Stadsmuseum in Harderwijk is geheel toegankelijk voor personen in een rolstoel. De speciale ingang bevindt zich aan de rechterkant van het Stadsmuseum, via de zij-ingang kom je in de binnentuin van het Stadsmuseum. De deuren van de serre geven toegang tot het museum.

Kom je met een groep met rolstoelgebruikers of met een elektrische rolstoel? Neem van te voren contact met ons op via info@stadsmuseum-harderwijk.nl; dan kijken we hoe we je bezoek zo aangenaam mogelijk kunnen maken.

Geleidehonden zijn welkom in het Stadsmuseum.

Kort parkeren voor in- en uitstappen kan met een invalidenparkeerkaart op de Smeepoortenbrink.

Museumkaart online bestellen

De Museumkaart is bij ons in het museum verkrijgbaar. Ook kun je de kaart online bestellen op museumkaart.nl.

Voor volwassenen kost de Museumkaart € 64,90. Kinderen t/m 18 jaar kunnen een kaart voor het voordelige tarief van € 32,45 kopen. De prijzen zijn inclusief € 4,95 administratiekosten. De Museumkaart is een jaar geldig en is persoonsgebonden. Minimaal een maand voordat de kaart afloopt, kun je de kaart verlengen of opzeggen.

Het is ook leuk om de Museumkaart cadeau te doen. De ontvanger kan de kaart registreren. Tijdens het eerste museumbezoek wordt de kaart geactiveerd. Vanaf dat moment is de Museumkaart een jaar geldig.