Meest gestelde vragen

Over bezoek

Kan ik spontaan langskomen en een toegangskaartje aan de kassa kopen?
Het Stadsmuseum is ruim opgezet en beschikt over veel ruimte. Altijd van harte welkom om zonder reservering langs te komen. Als je verzekerd wilt zijn van je bezoek, reserveer dan vooraf je ticket online. Boek hier je tickets online!
Dit geldt ook voor houders van de Museumkaart en andere ledenpassen.

Ik heb een Museumkaart, een Vriendenloterij VIP-kaart, een vrijkaart of een andere ledenpas die me gratis toegang geeft. Moet ik ook een online ticket reserveren?
Alleen als je verzekerd wil zijn van een plek maak je een reservering. Het Stadsmuseum Harderwijk is ruim opgezet en daarom is er bijna altijd ruimte.

Neem je Museumkaart, Vriendloterij VIP-kaart of vrijkaart mee naar het museum! We kunnen in het museum alleen de echte kaarten scannen. Een kopie of scan op bijvoorbeeld een telefoon is niet geldig.

Mag ik mijn hond meenemen?
Nee. Alleen geleidehonden zijn welkom in het museum.

Ik wil graag met een groep komen, kan dat?
We ontvangen jullie graag. Groepen van 10 personen of meer vragen we zich van tevoren te melden via e-mail info@stadsmuseum-harderwijk.nl. We kijken dan samen hoe we jullie bezoek zo aangenaam mogelijk kunnen maken.

Over reserveren

Wat is een tijdslot?
Door te werken met tijdsloten kunnen we de hoeveelheid bezoekers optimaal spreiden over de dag en in de ruimtes. Je hebt per tijdslot onbeperkt de tijd om het museum te bezoeken.

Ik kan niet komen en wil graag annuleren
Wanneer je een ticket gereserveerd hebt en je kunt toch niet komen, vragen we je contact met ons op te nemen om de reservering om te boeken. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@stadsmuseum-harderwijk.nl. Zo voorkomen we dat tijdsloten onnodig bezet worden gehouden en kunnen we andere bezoekers blij maken met een ticket!

Over voorzieningen in het museum

Is er een lift?
Ja, het gehele museum is daarmee ook door mindervaliden te bezoeken. Kom je met een groep mindervaliden of gebruik je een elektrische rolstoel dan vragen we je contact met ons op te nemen door een mail te sturen naar info@stadsmuseum-harderwijk.nl. We kijken dan samen hoe we je bezoek zo aangenaam mogelijk kunnen maken.

Is de museumwinkel open?
Ja, de museumwinkel is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van het museum. Net als de gehele begane grond.

Is er ook koffie?
Ja, in het Museumcafé staat een kopje koffie met iets lekkers voor je klaar. De lokale horeca ontvangen je graag met lunch en andere lekkernijen.

Is er een audiotour?
Ja, als de Grote Kerk geopend is kun je de audiotour ook meenemen naar de Grote Kerk en daar de tour beluisteren over de bijzondere schilderingen.

Waar kan ik het beste parkeren?
Klik hier voor meer informatie.

Over publieksactiviteiten

Kan ik een rondleiding of evenement bij het museum boeken?
Dat kan! Neem contact met ons op via mail: info@stadsmuseum-harderwijk.nl.

Heb je een andere vraag?
Stuur een mail naar info@stadsmuseum-harderwijk.nl. We helpen je graag.