18 mei 2022

Lezing Bas Steman over De Lafaard

Zondag 10 juli zijn schrijver Bas Steman (ook bekend van De Ridders van Gelre van Omroep Gelderland) en zangeres Ariane Greep te gast in Stadsmuseum Harderwijk.

Bas Steman, die de zeer succesvolle roman Morgan, een liefde schreef, vertelt over zijn nieuwste roman De Lafaard, een al even zo fascinerend en ontroerend oorlogsverhaal dat zich afspeelt op de Veluwe.

De Lafaard is het verhaal van twee broers die hun hele leven op de familieboerderij zijn blijven wonen. Ze leven met en van het land, stropen af en toe een konijntje en delen alles met elkaar. Behalve hun oorlogsverleden.

De Lafaard verscheen in april van dit jaar en nu al komt er een tweede druk.

Zangeres Ariane Greep zong de liedjes van Leonard Cohen in volle theaters door heel Nederland en trad op met Ramses Shaffy. Ze wordt deze middag begeleid door gitarist Erik Raayman. Samen zullen ze het verhaal van Bas Steman omlijsten met weemoedige liedjes die prachtig aansluiten bij de melancholie die als een rode draad door De Lafaard loopt.

Na afloop is het boek te koop en is er gelegenheid om het door Bas Steman te laten signeren.

Datum: zondag 10 juli
Aanvang: 17.00 uur
Eindtijd
: ca. 18.30 uur
Kosten: € 10,00 / gratis met Museumkaart of VriendenLoterij VIP kaart
Aanmelden: rsvp@stadsmuseum-harderwijk.nl

Over De Lafaard:

‘Prachtige roman, rijke pen, de oorlogswinter voor volwassenen’.
Casper Schaaf, boekhandel Broekhuis

‘Zijn werk is een ware ontdekking. Bezieling, humor, mooi van taal. Plattelands lyriek. Humanisering van de oorlog, Ontroerend, zo kan ik wel even doorgaan.’
Miriam Guensberg, auteur

Over Morgan, een liefde:

‘Ontroerend, dit verhaal gaat veel mensen raken. Steman schrijft prachtig over de liefde.’
Adriaan van Dis, auteur