7 november 2022

Stadsmuseum Harderwijk in finale Museumprijs 2022!

Stadsmuseum Harderwijk en de dependance het Marius van Dokkum Museum zitten in de finale van de  VriendenLoterij Museumprijs 2022! Onze mede-finalisten zijn het Centraal Museum in Utrecht en Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De winnaar? Dat wordt het museum met de meeste publieksstemmen.

Het thema van de VriendenLoterij Museumprijs is dit jaar: ‚ÄėBeste buur‚Äô. Dat thema is bij uitstek op ons van toepassing. Want als stadsmuseum zijn we echt geworteld in Harderwijk. We zijn het museum in de stad en over de stad, maar vooral ook het museum met en door de stad en haar inwoners. Bekijk in dit filmpje waarom onze stadgenoten ons de beste buur vinden.

We hebben een lage drempel voor mensen uit de buurt en werken samen met scholen, culturele partners en ondernemers in Harderwijk. We doen het echt met elk√°√°r.

De prijs is niet mals: 100.000 euro. Met dit geldbedrag kan Stadsmuseum Harderwijk heel veel mooie dingen doen; investeringen die je terug zult zien in de stad. Dat vinden we belangrijk, omdat we als museum middenin de gemeenschap staan. En zeg nou zelf: het zou toch jammer zijn als dat enorme geldbedrag naar een groot museum in de Randstad gaat? Voor ons als middelgroot museum maakt dit bedrag écht het verschil.

Stem je op ons? Alvast enorm bedankt voor je stem! Wil je meer doen? Roep vooral anderen op om √≥√≥k op ons te stemmen. Wil je je netwerk activeren? Heb je idee√ęn om ons te helpen n√≥g meer mensen te bereiken? Laat het ons weten en mail naar Corien van der Meulen of Sophie van Steenderen.