Eerste Harderwijkse Museumnacht een groot succes!

Op 14 oktober 2023 organiseerde het Stadsmuseum ter gelegenheid van het evenement 24-uur Hanze de eerste Harderwijkse Museumnacht.

Tijdens deze Museumnacht openden het Stadsmuseum Harderwijk, het Marius van Dokkum Museum en de Grote Kerk ‘s avonds hun deuren.

In het Marius van Dokkum Museum maakten bezoekers kennis met Marius van Dokkum en zijn werk. De kunstenaar was zelf aanwezig, schilderde live en beantwoordde met veel plezier vragen van de bezoekers.

In de Grote Kerk konden bezoekers een bijzonder live concert bijwonen in de prachtig uitgelichte kerk. Er werd gespeeld op het orgel, de vleugel en een panfluit.

In het Stadsmuseum maakten bezoekers kennis met de Madam van Pension Harderwijk. Zij had ook twee bijzondere gasten meegenomen die de boel op stelten zetten. Bezoekers kregen unieke opdrachten van de Spion en konden tussen de botters luisteren naar de sterke zeemansverhalen van de Visser. Bezoekers konden genieten van bijzondere foto’s van het uitgaansleven van Harderwijk door de jaren heen. De avond vol nostalgie werd naar een hoger level gebracht door de raps van Jagovitch & REI.

Bekijk de fotopresentaties en beluister de raps onder aan deze pagina.

Circa 2.800 bezoekers hebben kunnen genieten van de eerste Harderwijkse Museumnacht. Wegens groot succes organiseren we op 26 oktober 2024 de volgende Museumnacht!

Blijf op de hoogte van het evenement

Fotopresentaties

Raps Jagovitch & REI