9 juni 2021 – 13 juni 2021

Stay Wild! Schilderijen van Britt Kleiberg

Britt Kleiberg heeft een heel eigen herkenbare stijl ontwikkeld: figuratief, kleurrijk en altijd met dieren in de hoofdrol. In Stadsmuseum Harderwijk zijn schilderijen van ‘wilde’ dieren uit verschillende continenten te zien.

De werken zijn ontwapenend door de herkenbaarheid en het uitbundige kleurgebruik. Maar de voorstellingen hebben een achterliggende betekenis. De kunstenaar wil ons herinneren aan de rijkdom en de schoonheid van de wereld om ons heen. Wij hebben de verantwoordelijkheid om de wilde dieren in hun habitat te laten, te beschermen en te behouden voor de toekomst.

Stay Wild!

Britt Kleiberg (1980) tekent en schildert al bijna haar hele leven. Als kind raakte ze in de ban van het werk van de Cobra beweging, Dalí en Picasso. De bontgekleurde, expressieve schilderijen die ze in het Cobra Museum zag hebben haar nooit meer losgelaten. In de loop van de jaren heeft Britt een heel eigen herkenbare stijl ontwikkeld: figuratief, kleurrijk en altijd met dieren in de hoofdrol.

Ze laat zich inspireren door dieren met een verhaal, vaak uit de media, maar ook door dieren die ze tegenkomt tijdens haar reizen naar andere werelddelen. Voor de expositie in Stadsmuseum Harderwijk heeft zij een selectie uit haar uitgebreide oeuvre gemaakt en gekozen voor voorstellingen van ‘wilde’ dieren uit verschillende continenten.

Deze dierenportretten van Britt ontwapenen door hun herkenbare voorstellingen en het uitbundige kleurgebruik. Maar achter de vrolijke voorstellingen gaat vaak een diepere betekenis schuil. Met haar schilderijen wil zij ons herinneren aan de rijkdom en de schoonheid van de wereld om ons heen. Wij hebben de verantwoordelijkheid om de wilde dieren in hun habitat te laten, te beschermen en te behouden voor de toekomst.

Stay Wild!