4 september 2021 – 31 oktober 2021

Annelies van Turnhout – Schildertoetsen

“Het maken van een kunstwerk ervaar ik als een gevecht tussen controle en loslaten. Uiteindelijk resulteert dit in een ingetogen, maar ook expressief werk”.

In 2012 heeft Annelies van Turnhout uit Harderwijk haar veeleisende carrière als grafisch vormgever op een laag pitje gezet om haar hart te volgen: vrij beeldend werk maken. Ze begon met modeltekenen en gaandeweg heeft ze zich steeds verder ontwikkeld.

Inmiddels zijn haar onderwerpen divers; van portretten tot stadsgezichten en landschappen. Ze gebruikt daarvoor uiteenlopende materialen. Ondanks die veelzijdigheid is haar werk altijd herkenbaar aan haar signatuur: de losse toets.

De expositie in het Stadsmuseum is een neerslag van haar groeiproces en ontwikkeling. “Ik word gedreven door nieuwsgierigheid, ik wil blijven leren en mezelf uitdagen”.

In het afgelopen jaar is Annelies abstracter gaan werken, vorm en kleur staan meer op zichzelf. Daardoor zijn haar voorstellingen verder losgekomen van de herkenbare wereld.  Sfeer en verbeelding hebben de overhand gekregen.

“Ik beleef nu de vrijheid van het schilderen”.

Annelies van Turnhout werkt vanuit haar atelier aan huis in Harderwijk

www.anneliesvanturnhout.nl

Annelies van Turnhout neemt in het weekend van 18 en 19 september deel aan de Kunstroute Noordwest Veluwe. Zij is dan in het Stadsmuseum te bezoeken.