24 augustus 2022 – 11 september 2022

Fotografie… Springlevend!

Jubileumexpositie van Fotoclub AFV De IRIS

Fotoclub De IRIS is een begrip in Harderwijk en omstreken. De vereniging van amateurfotografen werd in 1957 opgericht en bestaat dit jaar dus 65 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een expositie in Stadsmuseum Harderwijk.

“Bij De IRIS leer je kíjken, dat is de essentie van fotograferen”

De IRIS telt ruim 30 enthousiaste en actieve leden, onder wie zowel beginnende als ervaren amateurfotografen. Er zijn diverse werkgroepen met speciale belangstelling voor portret-, architectuur-, landschap-, macro- en straatfotografie. Van elkaar leren en elkaar stimuleren, dat is het doel van de fotoclub. Door te reflecteren op je eigen werk en dat van de andere leden ontwikkel je je talent en groei je als fotograaf.

Voor de jubileumexpositie hebben alle leden drie foto’s ingestuurd. De jury heeft per lid één werk geselecteerd. De expositie toont zodoende een grote variatie in onderwerpen, techniek en creativiteit en is daarmee representatief voor de vereniging en de verscheidenheid aan leden. Een goede foto boeit, maar laat ook iets van de maker zélf zien.

In de afgelopen decennia heeft de fotografie zich enorm ontwikkeld. Bijna alle leden van De IRIS fotograferen nu digitaal, een enkeling is trouw gebleven aan de analoge camera.

Maar één ding is zeker: fotoclub De IRIS is springlevend. Al 65 jaar!