Museumnacht in 24-uur Hanze (gratis toegang)

De Museumnacht in Harderwijk is onderdeel van het evenement 24-uur Hanze. Speciaal voor deze gelegenheid openen Stadsmuseum Harderwijk, het Marius van Dokkum Museum en de Grote Kerk op 14 oktober ‘s avonds hun deuren.

 

 

Stadsmuseum Harderwijk

Hoe gingen de Harderwijkers de afgelopen eeuwen uit? Dat zie, hoor en beleef je in Stadsmuseum Harderwijk. Hier kun je je onderdompelen in de geschiedenis van het nachtleven van Harderwijk. Een bijzonder begin van een avond stappen!

Anneke Kelderman is tijdens de museumnacht aanwezig van 19:00 t/m 23:00 uur bij haar expositie ‘Vierkant als basis’ in de Smeepoortzaal.

Het Stadsmuseum is tijdens de museumnacht geopend van 18:00 tot 01:00 uur en is gratis toegankelijk.

Blijf op de hoogte van het evenement

Marius van Dokkum Museum

‘Hoe doet hij dat toch?’ Benieuwd hoe de vrolijke schilderijen van Marius van Dokkum tot stand komen? Kom het met eigen ogen bekijken! Tijdens de Museumnacht is de kunstenaar tussen 19:00 en 21:00 uur aan het schilderen in zijn eigen museum. En zoals altijd geeft hij met plezier uitleg en beantwoordt vragen van bezoekers.

 

Het Marius van Dokkum Museum is tijdens de museumnacht geopend van 17:00 tot 21:00 uur en is gratis toegankelijk.

Blijf op de hoogte van het evenement

De Grote Kerk

De Museumnacht is een prachtig moment om een bezoek te brengen aan de Grote Kerk. Dwaal door de mooi verlichte kerk en beluister de audiotour over de unieke 16e eeuwse gewelfschilderingen. Tussen 19:00 en 21:00 uur is er live muziek. Er wordt gespeelt op het orgel, de vleugel en de panfluit. Het belooft een prachtig samenspel te worden!

De Grote Kerk is tijdens de museumnacht geopend van 14:00 tot 21:00 uur en is gratis toegankelijk.

Blijf op de hoogte van het evenement